Mar 8, 2015, 4:22 PM

Народе??? 

  Poetry » Civilian
637 1 1

Народе български, от векове свещен,
живееш в мир с Бога в край благословен,
ала без жал разяждат твоята душа
предатели безродни във властта..

 

Без капка жал и майка си продават,
стига да е в техен интерес,
на всяка сила те се гъзят,
слагат даже турски фес...

 

И породисти уж са патриоти,
а всъщност жалки идиоти,
превръщат нашата страна
в клоака, пълна с простота..

 

Дали си лилав, син или червен,
десен или ляв олигофрен,
натъпчи се смело във властта,
грухтейки цукай в кацата с меда...

 

Тръби ти смело, че си демократ,
атлантик и натовец признат,
и ще се возиш в лимузина с купе,
нищо че си копеле на БКП...

 

И мазни пръсти смело протегни
към фондовете европейски с пари
и кради, кради, и пак кради,
бъдещето светло съгради...

 

А баба склерозирала европа
щом те скастри, наведи очи,
и тая буря ще да мине,
не ще се пипат твоите пари...

 

На фона днес на таз картина,
клекнал журналист върти омлет,
народът кротко спи, не шава,
пее само старият поет...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??