Feb 12, 2009, 6:15 PM

Нашият час 

  Poetry » Other
369 0 0
Нашият час

Нека всеки днес разбере,
че макар да няма криле,
той има живо туптящо сърце,
с което свободата да дири!
Очи, с които да види!
Волята има да бъде жив!
А гневът му могъщ и правдив
ще разбие оковите черни
и с кръв света ще измие!
Неправдата той ще убие!
Ще срине вашия свят,
всеки палат и покварен град!

Ще разкъсаме ний тишината,
ще разпалим отново борбата!
Не ни е нужен ни Бог, ни господар!
Нека подхванем днес призива стар:
Долу Бог! Нека Човекът живее!
Нека нов свят, ново слънце изгрее!
Смърт за злите тирани,
на първенците ваши отбрани!
Нека погинат властелините наши!
Знайте, краят не ни плаши -
той е ново начало за нас!
Скоро иде тъй желания час,
когато черното, бяло става,
а Човекът няма веч да прощава
на всеки месия, всеки измамник,
крадец или божи избраник!
На всеки политик и престъпник,
на вярата наша - отстъпник!
И всеки вълк облечен в овча кожа,
без милост ще падне под ножа!
А всеки сляп и бездушен светец
ще бъде на гнева ни жертвен агнец!
И гръмко ще викнем тогаз:
"Смъртта иде за вас!"
Настъпи най-сетне и нашият час!!!

© Момчил Цанков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??