Jun 2, 2010, 8:15 PM

Наследства 

  Poetry
679 0 8

Провървях се...

     овехтели пътеките

     съм ги разпнала на календара.

     Не съм се и молила да бъдат от леките...

И сега...    

     съм уморена и стара.

 

Тъжна съм...

     прежните сънища

     съм закичила вън на простира

     (откъм многолюдната улица).

Запрашени са...

     от много събиране.

 

Жалко е...

     всичко дето е искано

     се превръща в мъгляци от пара.

А аз...

      до последно съм стискала

      в юмруци надежда прастара.

 

Взирам се...

      уж във обичане,

      но всъщност са дълги посоките -

      вместо до сливане, стигнах

Пресичане.   

      Всички любови са днес еднооки...     

 

Затова...

      днес очаквам умиране

      и тъй щедро години пилея.

      Стига търсене! Моля намиране!

      Смисъл искам! За теб!

... за Живеене...

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??