Jun 30, 2009, 10:40 PM

Настинка 

  Poetry » For kids
659 0 2

Настинка

 

Ставам сутрин призори,

но уви - нещо стяга моите гърди.

С ръка бързо проверявам

и ето, че челото ми гори.

 

Настинка пипнал си -

казва ми мама

и мигом превръща

туй в голяма драма.

 

За училището май

за кратко ще забравя.

Леглото си вкъщи

ще трябва да пазя.

 

Мама ме оставя с Чочко,

зорко той над мен ще бди.

Палаво ме гледа… Но какво да правя?

Днес не ми е до игри.

 

Топли чайчета с медец

цял ден аз ще пия.

Голям съм храбрец -

настинката си ще надвия.

© Александра Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??