Настроение...
(триптих)
1.
Ех ти моя Любов, разпиляна
по плътта на тъй много жени,
ти ела в тази нощ без покана
и до изгрева с мен остани!
Донеси ми най-светлата нежност,
със която аз бил съм богат
и на спомена с лунната прежда
отведи ме години назад,
златоносният пясък на дните
да пресявам на лунния здрач
и да търся зрънца неоткрити:
фанатично-безумен търсач!...
2.
На внезапни жени аромата
ме помами във топлата нощ,
а мъжката слабост позната
ми беше съветника лош.
Послушах зова на плътта си,
сърцето ми с болка мълча,
но тъй бе насладата къса,
а толкова дълго горча!...
3.
От небесните звезди
слезе на Земята
малко с мен да поседи
тъмна тишината.
После вятърът довя
мисли уж забравени-
нещо тъжно оживя,
хубаво от двама ни...
... Лека нощ!.. Ела при мен
плаха от самото
чудо на съня!.. Освен-
с друг ли си в леглото...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.