Aug 6, 2009, 12:04 PM

Наздравица 

  Poetry
1272 0 2

(Наздравицата е от името на сестрата на булката. Имената са заменени с измислени.)


Ана, сестричке любима, за теб
        вдигам наздравица.
Никой не знае защо, нито как,
с Васко събра ви любов. Туй е знак --
ще си на него във погледа благ

       
вечно красавица!

Васко -- от днес мой роднина и зет --

       
чудно е виното!
Минал веч с Ана през новия праг,
трябва с любов да намираш ти как
в смях да превръщаш студения мрак,

       
в розово -- сивото.

Скъпи приятели, вижте -- сега

       
пълни са чашите.
Встъпвайки в тайна, наречена брак,
двамата млади загърбиха мрак,
тръгнаха в светлия ден. Затуй пак

       
пийте от чашите!
      
        С мен!

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хм, забележката ти е уместна. Следващия път трябва така да пробвам
  • Бих пийнал, но след малко трябва да шофирам.
    При тая форма първите стихове от всяка строфа не трябва ли да са в една рима?
    Честито на лирическия и наздраве!
Random works
: ??:??