Aug 10, 2016, 4:15 PM

Назидателно 

  Poetry » Other
345 0 0

В чужди обувки не може просто така да ходиш.
Не ходи там, където стъпвал е друг, 
че нещастие и мъка може теб да споходи
и в миг озоваваш се в магически кръг.

 

Изправяш главата си, тръгваш напред,
и вървиш, и вървиш по трънливия път,
и сам не усещащ кога, унесен, превзет, 
се катурваш назад към вълната отвъд.

 

А цветовете се сменят и ти си вървиш,
не мислиш за нищо, просто веднъж
ти се иска да спреш и тъжиш, 
че краят не виждаш на тежкия път.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??