Jul 27, 2015, 1:25 PM

Не 

  Poetry
551 0 8

Не

 

Откъснат плод от райската градина

е моята любов към теб.

Едва съм вкусил наполовина

и устните ти казват „не”.

 

Ти каза „не” и слава богу,

повярвай ми, така е по-добре!

Пред твоята невинна строгост

забравил бях, че си дете.

 

За себе си твърдях нескромно:

„О, колко съм нещастен”.

Бълнувах за живот задгробен,

без болка и без страсти.

 

Но има ли частица разум,

спасила се от мен,

на тебе ще я дам в награда –

държах те твърде дълго в плен.

 

И някой ден, когато огънят угасне,

и нищо тленно не пожали в мен,

за тебе ще съм минала опасност.

Обичам те и казвам „не”.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??