Не че е есен, но някак е тъжно,
сухи листенца в краката ѝ шушнат.
Време, сезони - проклета окръжност...
Търси дъждът някой мокро да гушне.
Не че е есен, но кашля небето.
Облачен вирус навярно го брули
Липсва му лятно хапче, което
беше от слънце, море и от юли.
И му е тихичко, не че е есен -
няма ги птиците с медени трели.
С август изпяха последната песен
и на турне отлетяха. Къде ли?
Киха коминът от саждите смръщен,
рядко поглежда Луната - високо е.
Чаят ухае на нежност, на вкъщи...
Не че е есен, а точно защото е.
© Деа All rights reserved.