Nov 13, 2021, 10:57 AM  

Не е напразна Божията слава! 

  Poetry » Other
231 1 2

На К.

 

 

Не ме е страх! И в най-усойната гора,
сред драки и трънаци ще се скита
душата ми. Ще я намеря, ще я избера,
в далечен храм молитва лековита.

 

На всеки трън разкъсал плът и свобода,
фенерче от светулка ще закача.
На всяка драка светъл стих ще забода,
аз - слабата, да съм подкрепа в здрача.

 

Камбана ще съм и молитва, и душа,
през огъня мостове ще направя.
И ще  помогне чудото! И не греша!
Не е напразна Божията слава!

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??