Jul 6, 2014, 7:42 PM

Не е порок 

  Poetry
609 0 4

Не е порок метричната система
в която е прието да се пише,
че трудно се чете една поема,
започне ли нащърбено да диша...

- За броя строг на сричките проклети,
нима ни препоръчваш, ти, сметало!? -
най-малко сто и петдесет поети,
ще впият зъби в крехкото ми тяло...

- Не ви е нужен даже калкулатор,
Тя трябва простичко да ви се случи...
Едва ли има с ценз преподавател -
бездарник на поезия да учи.

За рими, брат, на никого не плащаш,
те раждат се в родените куплети.
Боравят сръчно с тях дори незрящи -
не сте ли чели Омир? - прочетете!

Евтерпа е манджйика и обича,
семантиката с много сол и чесън.
Дори понякога е неприлична:
жена без дрехи, мрак и мъж надвесен...

Какво да кажа, дявол да го вземе -
тук всеки спор с лаици е излишен:
 не е порок метричната система,
в която е прието да се пише!

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Само така! Защита на метричната система!
    Поздрави от мен!
  • Да живее метричната система!Много си прав!Ако няма музика в едно стихче, на мен лично не може да ме грабне!Има и модерни немерени стихове, които са стойностни, но...
  • Метричната система ще остане жива, въпреки нашествието на всички други
    стихосложения...
    Актуална тема!
  • ... 'ногу неприличну тъ пручетъх... ама придвид крехкуту ти тялу, нямъ дъ убелвъм зъби...
Random works
: ??:??