Aug 26, 2021, 9:14 AM

(Не)логично 🤷🏻‍♀️ 

  Poetry » Phylosophy
558 0 3

(Не)логично 🤷🏻‍♀️

 

Едни, за да не умрат, душите си продават

Други от мъка сами на смъртта се предават

 

Някои с антидепресанти ужаса си спират

Зависимите искат депресия, за да ги взимат

 

От страх живота да не изгубим, не го живеем

Но при всяка несгода за смъртта копнеем

 

На всяка цена се пазим от болки и проблеми

Но към саморазрухата сме пристрастени

 

В любовта не вярваме, но вечно я търсим

Когато я открием, доброволно я мърсим

 

От драмата сме научени да стоим далече 

Но с кеф ще се мразим, щом почнала е вече

 

Насилието ни пречи хубав свят да изградим

Но ни харесва в омагьосан кръг да се въртим

 

Кръв, агресия, разврат и табута забраняме

Защото на тях най-много се наслаждаваме

 

На никого не му е позволено да ни наранява

Но щом сами си го правим, е голяма забава

 

Робството е всичко, срещу което се борим

Но не смеем дори своите клетки да отворим

 

И себе си нарцистично хвалим в обожание

Но да сме себе си е най-жестокото наказание

 

Уж нямаме желание нещастно да се влюбим

А веднъж обикнали, сме готови да се погубим

 

Моралът е на първо място в нашата система 

Но след оцеляването и бездушната му схема

 

Ако търсиш рационална логика, съжалявам

Но че съвсем подреден е хаосът, те уверявам 

 

 

 

© Лора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??