Jun 20, 2009, 12:08 PM

Не ме чакай 

  Poetry
740 0 2

Усмихнато мило мое момче,

не ме чакай, аз няма да дойда!

Не ме чакай на своите криле,

вятърът не ще ме веч доведе.

 

За мен не мисли,

в живота щастлив ти бъди;

името ми тихо недей ти мълви;

Не ме чакай - аз няма да дойда!

 

Не ме чакай навън под кристалния сняг,

аз няма да дойда със него!

Аз няма да дойда с кокичето първо,

нито с първия пролетен дъжд.

 

Аз няма да дойда и с първия лъч,

предвестник на топлото лято.

Не ме чакай и с първото жълто листо,

нежно паднало на земята.

 

Не ме чакай - за мен не мисли!

Аз съм добре!

Щастлив бъди и ти!

 

Там, където съм сега,

властва само любовта,

но и в този земен Рай -

там, някъде в големия безкрай -

моята звезда сияе... и те пази...

... и ще бъде с теб докрай!

 

Усмихнато мило мое момче,

не ме чакай, аз няма да дойда!

Не ме чакай на своите криле -

няма кой да ме доведе.

© Мирослава Ваклинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??