Sep 6, 2008, 10:10 AM

Не ме напускай 

  Poetry » Love
714 0 11
Не си отивай, слънчево момче.
Не ме оставяй в зима посред лято.
Не разпилявай като дъжд от светлини
сърцето си тъй нежно-благодатно.

Не се отказвай, приказно момче,
да бъдеш по-добрият, по-разумният.
Разкъсай паяжините в душата ми, момче,
накарай пак сърцето ми да бие лудо.

Прати ми слънце, приказно момче,
почти измислено като в бълнуване,
сложи ръце във моите ръце,
сплети коси във моите
и нека да не мислим за сбогуване.

И може да си спомня изведнъж,
че някога и аз била съм приказна,
че още мога в облаци и дъжд
да се превръщам в светлина и истина.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??