Aug 18, 2012, 11:51 PM

Не ме търси... 

  Poetry
616 0 9

НЕ МЕ ТЪРСИ...

 

Не ме търси под тежък, зеленясал кръст,
когато си отида в някоя студена зима.
Аз няма да съм в гроб и под студена пръст -
мен там, любима, няма да ме има.

Не слагай цвете, свещ или вино,
където тялото ми вечно ще почива.
Тревата нека се превърне във сено -
то не душата на поета ще покрива.

Недей от мъка помени за мен
да правиш с мисъл Бог да ми прощава.
От Него този свят е подреден -
животът, мила, вечно продължава.

Затуй не ме търси във гроб студен!
Бъди щастлива, не неутешима,
защото ще се срещнем някой ден.
Във онзи гроб мен няма да ме има!

 

Русе

18. 08. 2012 г.

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??