Nov 26, 2010, 11:01 AM

Не ми е до Коледа в топлото време 

  Poetry
874 0 2

 

 

Не ми е до Коледа в топлото време

 

Да мисля за Коледа в топлото време

не ми е възможно. Каква суета -

участвам в конкурс, а декември далеч е

и празникът още е в пълна мъгла.

 

Не пиша насила - не ми е присъщо

и тръгвам да скитам по улици в кал.

Събарят. Опасни са старите къщи.

Булдозери ровят. Градът не е спал.

 

Дървета орязани, прах и машини

прогонват ме, свървам към морския бряг,

вълни, дето шепнат любовно на пристан

и кораби сиви мержелеят едва.

 

А гларус пикиращ тревожно изграчва,

припомня ми волните птичи ята.

Мъглата побягва от писъка страшен

и мисли свободни летят в тишина.

 

Надникнало слънце в мене поглежда,

„Здравей!” сякаш казва и само за миг

с лъчите изпраща  ми светла надежда -

чудеса ще се случат в близките дни.

 

 

 

© Ани Виделова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ще ти стане коледно и на тебе!!! Има цял месец все пак А чудесата дано се случат - пожелам ти ги от сърце!!! Поздрави
  • Хареса ми!!!
Random works
: ??:??