Aug 3, 2010, 7:39 AM

Не ми казвай: "Обичам!"... 

  Poetry » Love
643 0 7

Не ми казвай: "Обичам!"

/по Т. Красовская /

Пеперуда от сънища целуна ти рамената.
Целият свят е в нозете ти, от залеза позлатен.
Млечният Път и Вечерница разстилат си пелената.
Молитва в душите. Вярваш ли, си спасен...

Ръка за ръка. Случайна награда.
В прозрачната тъмнина прекатурва се планината.
Мелодията звучи... Орфей нейде страда...
В очите на Евридика слязла е Светлината...

Вплитат се думи в планинския вятър.
С лапи на рис се разхожда Нощта.
Метеорити играят японски театър.
Месец в кошара прибира звезда.

Ескорт на душата ми, нечакана Радост,
ръка за ръка сме, а времето ми изтича...
От залеза мой до твоята младост,
дори на шега, не ми казвай: "Обичам!"...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??