Aug 7, 2021, 9:32 AM  

Не можем да бъдем, нали, непознати 

  Poetry » Love
716 3 0

И погледи скрити... Само това ли?

През рамо поглежда взорът от срам.

На грижите прежни съдбите отдали

сред свои сме днеска, а всеки е сам.

 

Веднъж от вълшебството нежност познали,

ще бъде ли в идното поривът ням.

Забрава да има бързо, едва ли...

На Лета студена не ще те аз дам.

 

И още жадуваме силния плам.

Не можем да бъдем, нали, непознати.

В тревога не искам да чувствам, че там

далечна изгасва за мен любовта ти.

 

Когато започне, знам, да мъждука

от теб светлината... към мен ще си друга.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??