Feb 25, 2020, 7:08 PM

Не нося нищо 

  Poetry » Love
903 2 7

Днес думите ми се превръщат в шепот,
в тях има и молитва и терзание.
...И благодарност – имам цял живот
 да съм мечтаност и дихание.
Днес шепотът е само едно име
без спомени за никаква наличност,
ръцете празни са до непотребност,
очите са непроходими липси.
И нямам нищо – скитница без друм,
загърната със дрипата от мама,
седя на прага ти, но не звъня,
потънала в интимна мелодрама.
Не нося нищо – имам си сърце,
но не, не идвам да го обещавам.
Дошла съм с празните си две ръце
една любов от тебе да открадна.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??