May 27, 2007, 11:49 AM

Не питайте 

  Poetry
873 1 13
Не го съдете! Вече е пиян!
Не питайте!
Че виното е тежко!
Кръвта шурти по спечената длан!
Но той не вижда... не усеща!

А ханът е последният му дом!
Разклатената маса му е пристан!
Какъв по-истински, добър подслон?
Когато си от дявола орисан!

Сълзите му, трънливи, се търкалят
по мръсната покривка.
И мълчат!
Животът му във кръчмата преваля
и глътките все повече горчат!

Яката му кирлива го подпира
като револвер в жилестия врат!
Животът се заплаща със секира -
безплатно няма в този тежък свят!

Мухите му напяват кабаретно
под купола на стъклената лампа...
Мирише на сълзи и тоалетна.
Живот за смърт!
Изгодна трампа!
...........................................
Не питайте него!
Той е пиян!
Напил се е снощи от мъка!
Животът му днес е една механа!
Денят му - поредната глътка!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??