Nov 14, 2023, 8:29 AM

Не плачи 

  Poetry » Civilian
111 0 0

Не плачи

 

Когато си отида не плачи!

Вдигни очи и погледни небето!

Сред хиляди звезди ме потърси!

Коя съм аз? Послушай си сърцето!

То ще посочи точната звезда,

сред другите блестящи в небосвода!

А тя ще бъде моята душа,

очистена от грехове, свободна!

След мен живота ти си продължи!

А той е кратък! Времето не чака!

Излишни ще са всичките сълзи

щом веднъж прегърнал те е мракът!

Не ме жали! Не ще помогне, знай!

Щом си вече там, в небитието

все едно дали си в Ад и Рай!

Звезда ще бъдеш горе във небето!

Не се сбогувах, за това прости!

Нямах време! Беше изненада!

Дойде и на мига ме прелъсти!

"Ще дойдеш с мен! Това е за награда!"

И тръгнах! Но не бях готов за края!

Не исках да оставаш ти сама!

Помолих я-не искаше да знае!

Сега бе важна моята душа!

Е, взе я! После? Някъде в безкрая

все някой нейде ще я приюти!

Къде ли ще е аз това не зная!

Но знам: ще е сред хиляди звезди!

 

13.11.2023

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??