Feb 12, 2010, 10:08 AM

Не плачи тази нощ! 

  Poetry » Other
814 0 1

Не плачи тази нощ, девойко красива,
глава не прекланяй, недей ти унива!
Болка за да понасяме, имаме сърца,
сълзи да проливаме можем от душа.
В очите ти, девойко, търся светлината...
красиви са, не бива да допускаш в тях тъгата!
С усмивка огрей ти лицето си нежно,
да плачеш понякога е - знам - неизбежно!
Но не в тази нощ и не в таз минута!
Повярвай, молбата ти днес ще е чута!
А таз нощ за теб е, девойко, родена
и с много надежди е тя окрилена!
И в нощните тайни ще бъдеш щастлива,
повярвай ми, моя девойко красива!
И както морето създава вълната
и с нея на брега докосва душата...
и както вятърът, бурен и страстен,
на небето обично господар му е властен...
и както на слънцето топлите ласки
целуват на цветето дивните краски...
така тази нощ се на тебе отдава
и кани те в свойта любовна забрава.
Затова ти, девойко, сега усмихни се,
за ново начало със крясък роди се!

© Дида Христозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??