Apr 6, 2014, 1:29 PM

Не ревнувай 

  Poetry » Other
473 0 7


Не ревнувай

влюбчивия палав хлапак

който още се учи как и кого да обича.

Той не знае защо го наричаш глупак

щом отнякъде гузен виновно дотича.

 

Любовта е за него игра.

Не вини смелостта на играча.

Помисли, ако можеш сама,

как решава се тази

твърде сложна задача:

 

ти и той, плюс светът,

пълен с всякакви изкушения;

ако тук сложиш кръст-

край

на вашите отношения.


Или пък,

не приемайки

неговата измяна

под носа му сърдито вратата хлопни

за да няма лъжа и измама.

 

Не ревнувай

влюбчивия палав хлапак

който още се учи как и кого да обича.

Той не знае защо го наричаш глупак

щом отнякъде гузен виновно дотича.


* на моите ученички

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??