May 3, 2016, 12:11 AM  

Не се предавай! (на баща ми) 

  Poetry » Phylosophy, Other
439 1 4

Не се предавай...!

 

       (на баща ми)

 

Когато чувстваш, че всичко

се е обърнало с главата нагоре,

че умората навлязла е в безкрайното

и вярваш, че изход няма вече...

Почини си, ако искаш, но не се предавай!

 

Когато облаците плачат горчиво

и небето стане сиво...

Когато изглежда, че слънцето няма да огрее

и че тъмнината изхода ще скрие...

Поплачи си, ако искаш, но не се предавай!

 

Защото след цялото това отчаяние,

след цялата тази буря ще дойде затишие...,

защото след борбата ще ти се освободи душата

и тогава всичко ще си струва...!

Така че, прави каквото искаш, но не се предавай!

 

Когато волята реши да избяга

и загубиш вярата във всичко...,

вдишай и издишай надежда-

тази притаена вътре в теб...

или прави каквото искаш, но не се предавай!

 

Защото когато дните минават

един по един и ти не ги броиш-

ще разбереш защо не си се предал...!

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??