Nov 17, 2008, 8:39 AM

Не си отивай от мен 

  Poetry
714 0 12
 

Не си отивай от мен,

преди да си ме целунал.

Но... не за сбогом,

а до... утре.

Разсъмва се.

Къде си, Слънце?

Появи се!

Звездите

не са си тръгнали още,

мъждукат.

Под завивка от облаци.

Мъгла се е спуснала

тази сутрин.

Като плътна завеса

на неизменния градски театър.

Но

ще падне завесата,

и тогава?!

Наведи се тихо над мен,

влез в  съня ми,

целуни ме,

и тръгвай.

Времето не може да чака.

Но.

По залез върни се обратно...

Аз ще те чакам.

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??