Feb 1, 2022, 3:02 PM

Не си удавница, Любов! Не си... 

  Poetry » Love, Strict forms
979 10 19

Не си удавница, Любов! Не си...

В безличен океан не си безкрила.

Не те потапят в самота сълзù,

защото ти си непокорна сила.

 

Край тебе змийски злобата пълзи,

но ти оставаш истинска и мила.

И чума днес не ще те покоси,

че вяра нежността ти е покрила.

 

Усмихнато посрещай ден и нощ.

Живота насърчавай чуднослова.

Проклятие и горест губят мощ

и се загърчват в своята отрова.

 

Тържествена си, о Любов - и ти

над ада ни прекрасна полети!

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??