Feb 13, 2016, 7:29 PM

Не сме хайдути 

  Poetry » Civilian
282 0 0

 

Не сме хайдути

 

 

Макар че винаги сме под чертата

и дълго време си живеем в срив...

Затуй, че често псуваме Съдбата…

Народа ни е все недоверчив!

 

А повечето сме си добродушни.

Съветваме се все, със Съвестта.

Към страдащите, не сме равнодушни.

И винаги си пазихме Честта!..

 

Но има между нас и „келемета”,

които калят, целия народ.

И зарад тази пасмина проклета,

не струва много, нашия живот!..

 

Но по природа, ний не сме хайдути !

Не гледаме, ний все да пакостим...

Но във Европа с това сме прочути,

макар на Човещината, да държим!

 

Не сме един народ от фарисеи,

но има фарисеи между нас...

И българките са добрите феи!

И честни българи живеят с нас!

 

Затуй и дните ни са дни горчиви.

И все ни тикат, в кухненския блок...

Ний българите, не сме мързеливи,

Но като че ли туй не вижда Бог!

© Hristo Slavov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??