May 10, 2008, 9:00 AM

Не стреляйте! 

  Poetry » Landscape
829 0 21
 

Не стреляйте!

 

Не среляйте по местния поет

и той е като пианиста в бара.

Да свириш фалш и пееш със фалцет

е като да те хванат в изневяра.

 

Но да опишеш в рими своя враг

така, че всички да го разпознаят,

не е като да сбъркаш с тона благ.

По-скоро чакай да те разкатаят.

 

Не стреляйте по местния поет.

За него всичко в тоя свят е криво.

Все него го изблъскват най-отпред,

а после зад гърба му се прикриват.

 

Не стреляйте по местния поет.

И пианиста в бара пощадете.

Не всеки може в тоя свят проклет,

да търси доброта сред бесовете.

 

Те точно за това са между вас -

с порочността, пороците ви борят.

Дори и да сте заразени с бяс,

не стреляйте във себе си бе, хора!

 

 

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??