НЕ СЪМ ДОПЯЛА ТЪЖНИТЕ СИ ПЕСНИ
Не съм допяла тъжните си песни,
не съм успяла да намеря лесното,
не съм достигнала до безхаберие,
не съм готова още за веселие.
Във калъп е душата ми сякаш,
много сълзи събра, ненаплака се,
бързам лекичко да ги изтрия,
ех, каква доживях, орисия...
А тя, горката, безнадеждно хлипа,
все още носи старата си дрипа,
до мене крачи бавно - леви, десни...
Не съм допяла тъжните си песни...
Във калъп е душата ми сякаш,
много сълзи събра, ненаплака се,
бързам лекичко да ги изтрия,
ех, каква доживях, орисия...
© Димитринка Калева All rights reserved.