Jan 16, 2013, 12:59 AM  

Не съм от губещите 

  Poetry » Love
674 1 5

Не съм от губещите...

Искам - значи  мога...

Обръщам се назад, за да си спомням,

а не, за да се връщам и да моля.

Пречупена не съм била до корен,

към слънцето научих се да гледам

с очи, отворени към своя Господ,

пренасял ме през огън и безверие.

На колене забравих как се пада,

ръка за милостиня не протягам...

Не ти се моля, нито заповядвам -

изисквам много... много заслужавам...

По-бедна съм била - не в злато,

а в обич, заблудена от Неверния...

Не съм от губещите, не се давам -

във себе си остана ми Доверие...

 

А ти, когато се пречупи,

пълзейки долу ниско във краката ми -

с какви очи ме гледаш?... Аз за тебе

отдавна нямам нищичко за даване...

Останала е само... виж - ръката ми,

изглежда празна, но е адски топла...

Ще се изправиш, пак ще си повярваш...

Но със Любов - аз иначе не мога...

 

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??