Sep 15, 2022, 7:56 AM

Не съм за тук 

  Poetry
269 1 2

 

Не съм за тук

Прогнила е земята от лъжи и жлъч.
И небесата се раздират, не издържат.
Как бедни страдат, а пълнят джоб
лъжливите, които до коляно се продават.

 

И пълнят гуши, сметки и софри,
а някъде дете за мляко плаче.
Те недоимък не познават, но нали
за всеки после е земята на парче.

 

И метърът на два побира всеки.
И пръст се сипе да покрие сянка.
Огрява слънцето навсякъде, нали.
И дъжд, и сняг вали под всяха стряха.

 

Керпичен дом или палат е все едно,
щом краят е за всекиму еднакъв.
Но спрете я земята, моля ви!
Не искам да живея на земя от кръв облята!

 

Не съм за тук, и дрехата е тясна.
Не се прибирам в тази грешна роля.
Душата ми жадува шир, и устремена
не се побира в дреха по не воля.

 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Керпичен дом или палат е все едно,
    щом краят е за всекиму еднакъв.
  • Силен стих, размисли ме. Живеем на земята в смутни, объркани времена и Бог да ни пази.
Random works
: ??:??