May 5, 2007, 3:12 PM  

Не тази любов 

  Poetry
818 0 1

 

Не идвай такава, любов,

овладей сетивата луди,

спри безумния зов,

покоси очите ми блудни.

Да не виждат как страстта

бушува в чужди обятия,

да не усещат сладостта

на онзи грях, признатия.

Да не пият с пресекващ дъх

от лицето му, цялото,

да не искат всеки мъх

и влажен допир на тялото.

Да не усещат устните 

как набъбват в червено,

да не допускат мислите

да шетат несподелено

нагоре по тялото и лицето...

Не ми причинявай това, любов,

пощади ме и върни ми сърцето!

© Илонка Денчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??