Jan 12, 2021, 3:43 PM

Не тъгувай за пролет 

  Poetry
354 6 7

Тя пак ще се върне, недей да тъжиш,

няма как под снега все да зъзнем.

Ще е топло, отново ще хвъркат пчели.

Вярвай само - животът не свършва.

Ще дочакаш април - като цветно платно

на художник с вълчица танцувал,

черен кос, долетял пак във старо гнездо,

вятър тих през душата пътувал.

Всеки цвят като спомен - отново блажен

със надежда и свян се разпуква.

Не тъгувай за пролет, не тъгувай за мен...

Моят свят след живота не свършва.

В ирис бял ще се връщам, във всеки рефрен,

всяка песен на влюбена птица.

Не тъгувай за пролет, тя е винаги в теб,

а отгоре ти свети звездица.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??