Jan 20, 2015, 8:21 PM

Не вървете хванати в ръка! 

  Poetry » Love
462 0 1

Не вървете хванати в ръка!

Тъга и гняв сърцето ми пронизват,

че моята и другата ръка,

да бъдат вече във едно, не искат.

 

Не се целувайте по устните така,

че моите измръзват от нещастие

и никога не са усмихнати, едва

разцъфват криви, бледи, безобразно е!

 

Не се прегръщайте на улицата! Да,

очите ми от завистта изгарят!

За мене всичко вече е тъга,

докосване ръцете ми не знаят.

 

Не давайте един на друг цветя!

На мене няма кой да подарява...

Не вярвайте и миг във любовта.

Аз знам, че тя самата си не вярва.

 

Онези гръмки, парещи слова...

Ще кажа - знайте че и те са вятър.

Веднъж развя и моята коса,

на мене също обеща Земята.

 

Обичат ви? Обичаха и мен...

но когато ги примами суетата,

си тръгват в неочакван, тъмен ден

и вземат с тях – душите, и сърцата.

 

Не вървете хванати в ръка,

че утре няма кой да ви докосне...

Десницата - нещастна и сама,

животът  ще поиска да прекъсне.

 

Не я поглеждайте - убива любовта...

Отнема бъдеще, усмивки и надежда.

Оставаш само сянка самота...

А любовта обратно не поглежда!

 

 

 

© Ива Милорадова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво стихотворение. Истинско и изплакано.Поздравления
Random works
: ??:??