Jul 16, 2021, 3:38 PM

Не знаех 

  Poetry
352 0 0

 

 

Знаех, че не мога без тебе –

мой лек, мой изстрадал живот.

Докато любовта ме обсебе

и се превърна в Дон Кихот.

 

Знаех, че не мога без нея,

образ мил на любима жена,

Сервантес нарече я Дулсинея

и всяка любов се нарича така.

 

Знаех, че не мога без вас –

вятърни мелници великани.

Хванах ли късия пас

от виденията ми недовидяни?

 

Знаех, че не мога без него –

верен оръженосец, лакей,

Санчо – без никакво его

да ме среща усмихнат – Здравей !

 

Знаех, че не мога без себе си,

без моите слабости и грехове,

докато в земята погреба се

с всичките болки и страхове.

 

Но не знаех, че няма да мога,

и че не мога до днес да се спра,

да изпитвам всяка тревога

като моя лична съдба.

 

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??