May 1, 2013, 6:46 PM

Неангажираща любов 

  Poetry » Love
840 0 2

Обичай ме... неангажиращо -
не ме обсебвай със любов.
Дари ми вяра неумираща,
доверие от страст и зов.

Обичай ме... неангажиращо -
това е трудна свобода...
дъха на времето ни спираща,
но удушила ревността...

Обичам те... неангажиращо.
Дали е истинска любов?!
От устните ни е извираща -
обрича ни на смисъл нов.

Обичам те... неангажиращо.
Не искам нищо след мига.
Да пием виното, напиращо
във вените на лудостта...

Обичаме... неангажиращо -
нали не си принадлежим -
усмихваме се неразбиращо
на другите, с които спим.

Обичаме... неангажиращо.
Ти моя си, а аз съм твой.
Изгубващо и всенамиращо.
Ангажимент от неустой.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??