Apr 26, 2012, 3:36 PM

Небесна любов 

  Poetry
905 0 7

НЕБЕСНА ЛЮБОВ

Ако съм Слънце, значи ти Луна си
и няма нивга заедно да греем...
Аз ще изгарям, редом с Любовта си,
и наш'то време ще го пропилеем...

Следи от теб ще търся ден след ден
и само щом залязвам там, зад хълма,
ще виждам как изгряваш подир мен,
за кратък миг ще мога да те зърна...

Ала преди със думи да ти кажа
какъв пожар отвътре ме изгаря,
сив облак с тъмнина ще ме накаже,
за да не мога аз да проговоря...

А нощем ти ще слушаш във захлас
звездите, дето приказки разказват
как всички хора сгрявала съм аз,
лъчите мои красиво как залязват...

И с орис да живееш в тъмнина
във нощите самотни и студени,
ще сгрявам теб аз, приказна Луна,
с мечтите си по мене забранени...

И някой ден, когато пак те зърна
зад хълма, дето привечер залязвам,
ще мога може би да те прегърна,
да стопля теб, без нищичко да казвам...

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??