Oct 26, 2008, 1:52 PM

Недей да плачеш 

  Poetry
1351 0 4

Недей да плачеш – погледни нагоре,
недей да плачеш – потърси опора,
недей да плачеш – всичко ще премине,
недей да плачеш – болката ще стихне!

 

 

Аз вярвах, че света ще преобърна,
че ще го направя малко по-красив,
недей да плачеш – радостта ще върна,
ще ти я дам със следващия стих!

 

 

Ти вярваше в приятелствата вечни,
във любовта изгаряща, голяма,
недей да плачеш – мъки безконечни
в съдбата твоя днес и утре няма!

 

 

Той вярваше, че всичко ще е песен,
че ще успее бързо да спечели,
недей да плачеш – животът не е лесен,
но следвай плътно истинските цели!

 

 

Тя вярваше, че ще я обича вечно,
че винаги за нея ще се грижи,
недей да плачеш – по лицето млечно
сълза самотна тихичко се движи!

 

 

Ние вярвахме, че щастието
винаги със нас ще бъде,
недей да плачеш – дори в нещастието
силната ни воля ще пребъде.

 

 

Вие вярвахте, че ще се свършат
дните тъжни и печални,
недей да плачеш – и ще дойдат
дни по-добри и по-нормални.

 

 

Те вярваха, че ще е песен
за тях живота всеки ден,
недей да плачеш – ще е лесен
животът в утрешния ден!

 

 

Недей да плачеш – болката ще стихне,
недей да плачеш – всичко ще премине,
недей да плачеш – потърси опора,
недей да плачеш – погледни нагоре!

© Яна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • аз го харесах може би защото има забележки от други които не съм чела
  • имам една забележка,но не се сърди.Оправи малко повторенията и мисля,че ще е по-добре.
  • Харесва ми идеята за аз, ти, той... и т.н. и позитивизма, който се носи от произведението. Някои го определят като детско(айде недей и мене да нападаш сега, че съм си казала мнението), но според мен всичко позитивно днес го наричат "детско". Айде, чакам и аз по-добрите дни. Дано заедно да ги дочакаме. Пробвай с по-сложни рими...
  • Така.... първо че е по детски -банално..
    Второ,че с тия всички повторения на нищо не прилича...и трето...
    без сръдни-но не е добър стих!
Random works
: ??:??