Aug 29, 2017, 10:35 PM

Недей мълча 

  Poetry » Phylosophy
638 7 11

Недей мълча! Във думи се изливай.
Разтръскай облака. Стани на дъжд.
Измий прахта. На грешки не робувай.
Света си направи по-малко чужд.

Пусни отново слънцето да светне,
(то носи само Божи благослов), 
зарежда ни със обич тъй човешка,
в сърцата ни гравира думи сто.

Недей мълча! Мълчанието често
е крачката надолу в пропастта.
Подай ръка. Дланта ми е гореща.
Бездумна не оставяй гореста.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??