Aug 2, 2014, 7:12 PM  

Неделя 

  Poetry » Love
364 0 0

Любихме се две недели.

Две дъждовни капки на стъклото

във едно се бяха слели

и не беше самотно и празно леглото.

 

Третата неделя спря да вали

и аз излязох да набера цветя.

Ти ме потърси, но не ме откри,

реши, че мигът отлетя.

 

Аз се прибрах неразбрала,

а после отново беше неделя

и своя букет рано набрала,

аз те чаках в нашата постеля.

 

Уви и тогава не валеше

и ти си отишъл за книга;

празното легло под мене гореше,

гледах през стъклото без да мигам.

 

И няма вече дъждовни недели,

а аз се моля пак да завали.

Ти помниш ли как бяхме се слели

или дъждът е отмил всички следи?

© Гергана Гьорг All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??