Apr 7, 2013, 4:39 PM

Неделя е 

  Poetry
610 1 4

 

 

                                 Неделя е... С любимата пижама

                                 безцелно се мотая в Нета...

                                 С кафето в чашата голяма

                                 цигара паля, даже трета.

 

                                 Дъждът замъгли всичко -

                                 мечти, предизвикателства

                                 и някакви болезнени бодлички

                                 от счупени, добри приятелства...

 

                                 И трябва да се стегна, зная,

                                 че идва калпав понеделник,

                                 но някак си унесено нехая

                                 за този сив, прогизнал делник.

 

                                 Защото в дъното, иззад дъжда,

                                 усмихна ми се късче пролет,

                                 душата ми, потънала в ръжда,

                                 примами в своя тръпнещ полет!

 

                                 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??