Feb 24, 2023, 6:49 PM

"Недостойният" 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, Other
220 0 2

В чуждите очи – грешна и от техните усти – виновна.
В моите очи – невъзможното и от моята уста истината крещи,
че моят избор направих през сълзи,
а в началото "недостойният" за всички беше ти.
За мен – достатъчен, първият... погледна ме, прегърна ме – погалена жена.
Недостойният, отстрани, с уважението и усмивка на трон ми се качи.
За тях – мишената, обстреляха те с обидни халосни.
Истината щом се изрече, боли, лъжата количество остава
щом отсъди се от всички страни.
И!? Още имам сила – тихо да крещя, право в очите и без вина.
На гърба ти се нагледах... обърни се ти!
Недостойният, пред мен застани!
В очите личи, че истината те боли, но качеството трайно се цени.
Не... не в очите, в земята гледай ти.
Лъжецо, кривата си изправи, "недостоен" не си, но знай,
в наивността си лъжата количествено изрече, а мен като качество отрече.
Ей "недостойният", помни, избрах те по качество... количеството избра ти.

30.11.2022г.

 

© Цветомира Тошева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??