Jul 7, 2011, 11:58 PM

Недовършена тема... 

  Poetry » Humour
1222 0 14

Недовършена тема…

 

Седим на малка маса в кафенето

със моята прекрасна дружка Еми.

Разглеждаме оферти за морето

и бистрим най-различни други теми.

 

„Животът е...”, подхваща Еми вещо,

„наслада, но и мъка най-голяма,

че в него винаги ни липсва нещо...”

„Защо, кажи ми, Нещото го няма?“

 

„Ами…защото трудно се познава

и ние непрекъснато грешим.

Помни, че даром никой го не дава –

и трябва с другите да го делим.“

 

* * *

Пристигна сервитьорка стройнокрака

със сметката и чар неустоим,

но темата не можеше да чака…

изчезна със парите яко дим.

 

Та… ето как  накрая се получи –

животът твърде странен е … нали?

Така светът огромен не научи,

кога и как се Нещото дели.

 

 

 

 

© Христо Запрянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??