Sep 10, 2015, 9:20 PM

Недовършено 

  Poetry
356 0 1

Недовършено

  

                                На Бобо -

                                с цялата ми обич


С натежал от светулки перчем,

всеки ден - в карусела от щастия,

се въртеше едно момче.

И не искаше да порасне.


То преливаше щедро искри

в наште глухи  и хленчещи вени.

И не даваше гулден дори - 

че отлитало някъде времето.


И ковеше за зноя заслон.

И предеше от бурите - ручеи.

И - със дъх и носле - крадешком

гъделичкаше винаги случая...


Пак е лято. И всичко тече.

И светулки се стрелват. И гаснат. -

А растеше едно момче.

И -  не искаше да порасне.

© Емил Хаджидиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??