Jan 12, 2006, 9:25 PM

Нека ти припомня... 

  Poetry
1183 0 5

Нека ти припомня...
Почакай... Спри за миг!
Вдигни очи и погледни небето!
Виждаш ли онази ярка звезда от ляво, ето там?
Навярно забравил си за нея?

Няма нищо...
Седни, послушай нейната история!
Преди много дни същата тази звезда бе младо момиче..,
което влюби се в момче, което не я заслужаваше.
Тя го обичаше, боготвореше го, мечтаеше за него,
сънуваше го... След време както при повечето влюбени,
дойде мигът на тяхната раздяла. Тогава тя разбра!
Той бягаше! В неговото сърце имаше друга,
за която копнее, жадува и страда.
Въпреки всичко, въпреки всички,
момичето не спря да го обича,
дори по-силно от преди!
Минаваха дни, а момичето изгаряше в кръвта,
бликаща от раната в сърцето си...
Тогава самодива, в бели одежди,
прошепна тихичко на младото момиче:
С тази любов бъди благословена!
Върви горе, запази надеждата,
че някой някога за теб ще живее!
Тогава младото момиче се превърнало в ангел,
живеещ сред звездите, ангел хранител!

...Спомни ли си сега? Да, точно така!
Тя, тази звезда, свети за теб,
гори само за твоята усмивка!
Можеш да вървиш сега...
Само запомни едно... Вече знаеш!
Бе обичан, бе закрилян!
Както тогава, така и сега!

© Йорданка Янчова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Оле това е много красиво,веднага поставям 1 6ца!
  • И аз мислярче е много хубаво само дето не ми звучи точно като стихотворение
  • Хей....това е много хубаво! Четох го страшно много пъти и просто....винаги оставам безмълвен и без дъх. Чудесно е! Едно от най- хубавите ти произведения! Успех в писането! Имаш талант!
  • Благодаря ти...за мен е много важно мнението на хора като теб и всички тук Благодаря отново!
  • Нямам думи..Браво..Много ъригинално и зашеметяващо :о) 6+++++
Random works
: ??:??