Времето ли като хората стана,
или пък хората кат времето -
ту топло, ту пък хлад -
до студ, буря, сняг.
Зима е!
Но всичко е, от ден до пладне,
изгрее слънце и виж,
че станало е,
дори за плаж.
Измама!
Така и ние -
сближиш се с някого,
дружиш и довериш му се,
и в миг, пробождате
бетер от нож,
и чудиш се
той ли е или пък ти грешиш.
Ден и нощ, зима или лято
в един сезон.
Изгаряш ти от студ.
Замръзваш от горещина.
Непонятно!
© Румяна Щерева All rights reserved.
Докосва читателя! Поздравления, Румяна!