Dec 29, 2005, 7:37 AM

НЕПОЗНАТ 

  Poetry
573 0 0

 НЕПОЗНАТ

 

В камината проблясва огънче самотно,

потулено сънливо в пепелта.

А мислите, избягали далече,

в сърцето ми се връщат днес.

 

И води ме непята песен

да тръгна с нея пак навън –

в града приспан под снежна шепа

да търсим странен непознат.

 

Той някъде стои във мрака,

той някъде очаква мен –

безсилен да забрави топлината

на думите, изречени без глас.

© Елена Бързева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??