Jan 18, 2013, 8:33 PM  

Непознатата 

  Poetry » Phylosophy
1011 0 2

 

Видях я да се крие във шубрака,

от слънце и от светлина.

Видях я да танцува в мрака

и да се задява със смъртта.

Видях окото ù, то бе дълбоко,

празно бе, като голяма пещера.

И с мамеща усмивка бе

на млада, хубава жена.

 

Видях я, но после тя изчезна -

разтвори се във въздуха и танцът спря.

 

След туй следите ù се скриха,

като вълнички в прозрачно езеро,

направени от нечия мъничка ръка.

Ами сега? Запитах се, къде е?

А толкова бих искал да я няма.

И да е близо искам, но да бъде настрана,

за да я виждаме и да се пазим

от непознатата ни, сенчеста страна....

© Яни All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??