Nov 9, 2019, 11:19 PM

Непознати светове 

  Poetry » Other
1035 7 9

Мъглите и́ в очите са отдавна стих,

а тя така и не посмя да го допише.

Как никой, който знаеше, не и́ прости,

отмина я като невзрачна и излишна.

 

И тя отмина, влезе в своя малък свят,

където нощем рецитираше Есенин.

Остана външния за нея непознат,

от него гълъби броеше само денем.

 

На топло стискаше в едната си ръка,

от сухия си хляб отронени трохички.

Страхуваше се много, че не знае как,

ще стигнат да нахрани кацалите птички.

 

На глас започваше отново да брои:

 – Два бели, сиви пет, останалите черни.

Тук гълъбите черни даже са добри –

броеше пак и пак с очите на неверник.

 

В дланта си стискаше от сухите трохи

и мислеше – трохи и гълъб се римуват.

Не по Есенин, в  недописания стих.

Да го допише, не повярва, че си струва

 

© Ани Монева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??