Този Великден съвсем не прилича на другите.
Гневен и страшен е, с бронежилетка и каска.
В храма почернени майки, дечица, съпруги…
тихо преглъщат най-тъжното свое причастие.
Този Великден сърцата от злост не пречисти.
Прошката беше с касетъчни бомби взривена.
Още линее в тъмницата святата истина.
А зад усмивки насилени болката стене…
Друг е вкусът на яйцата, горчи козунакът.
Чукат се с тях и касапите - с кървави пръсти…
Даже пасхалната радост си тръгна разплакана!
Този Великден Христос може би не възкръсна…
Албена Димитрова
24.4.2022.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Бог да ви благослови и вдъхновява!